Alt Kategoriler

Tel Dikiş Katalog

Başlangıç Fiyatı 826.00 TL / 10 Ad. Vergiler Hariç: 40,00TL

Tel Dikiş KatalogTel dikiş katalog ve dergiler genellikle toplam sayfa sayısı az olan tasarımlar için tercih edilmektedir. İç içe konulmuş formaların bir kapak ve tel yardımıyla bi..

Amerikan Cilt Katalog/Dergi

Başlangıç Fiyatı 1,032.64 TL / 10 Ad. Vergiler Hariç: 150,00TL

Amerikan Cilt ve Katalog Amerikan cilt katalog genellikle sayfa sayısı yüksek olan kataloglar için kullanılmaktadır. Ürün sayı ve kategorileri fazla firmalar tarafından sıklık..

Vidalı Katalog

Başlangıç Fiyatı 1,333.40 TL / 10 Ad. Vergiler Hariç: 95,00TL

 İç sayfalar laminasyonludur. Vidalı katalog, dergi ve kitapçıklar genellikle sağlam olması ve dayanıklı ürünler olması sebebiyle tercih edilir. Kalın kağıtlarda bile sağ..

Spiralli Katalog/ Kitapçık

Başlangıç Fiyatı 634.84 TL / 10 Ad. Vergiler Hariç: 30,00TL

   Spiralli katalog, dergi veya kitapçıklar genellikle rahat kullanımı ve görsellerin daha iyi sergilenmesi sebebiyle tercih edilir. Kataloglar firmanıza ait ürünleri ve ..

Gösterilen: 1 ile 4 arası, toplam: 4 (1 Sayfa)

Katalog / Dergi

Katalog Baskı

Firmaların hizmet verdiği markalarının tanıtımı ve piyasada sergilenmesi için hazırlanan tanıtım kitapçıklarına katalog denir. Çeşit olarak birçok farklı seçenekleri mevcuttur. İçerik olarak detaylı ve geniş olması iyi bir reklam için iyi olacaktır. İçeriğinin düzgün olması resim baskılarının ve yazılan metinlerin uyum içinde olması katalog baskısında önemli detaylardır. Katalog baskı yaparken profesyonel kişiler ile görsel öğeler üzerinde düzenlemeler yapılmalıdır. Ön plana çıkması için sayfa yerleştirmesi önemlidir. Bilgisayar ortamında hazırlanan kataloglara yeni ve güncel programları kullanarak düzenleme yapılır ve farklı baskı alternatifleri oluşturulur. En önemli ayrıntıları sayfa yerleştirmesidir. Katalog oluşturulurken genellikle kâğıt boyutları standarttır. Daha farklı kâğıt boyutları değişecekse buna bağlı olarak fiyatta da değişiklik olabilir. Farklı ebatlardaki baskılar için farklı makineler kullanılır. Katalog basımında genel olarak kuşe kâğıt kullanılır. Kapağı için ayrı olarak daha ağır gramajlar kullanılarak bir bütünlük oluşturulur. Kaliteli malzemelerle oluşturulan katalog baskısında müşteri memnuniyeti odaklı olursa malzeme de o kadar kaliteli olarak üretilir. Son aşama olarak baskı sonrasında ciltleme uygulaması yapılır.


Kataloglarda Ciltleme

Tasarım oluştururken farklı seçenekler ve tercihler barındıran katalog baskısında değişik ciltleme seçenekleri mevcuttur. Tel dikişli, spiralli tasarım, omega dikişli, amerikan gibi ciltleme tipleri bulunmaktadır. Dayanıklı olması açısından bu ciltleme tiplerinden biri tercih edilerek katalog baskıya yollanır. Baskı süreçleri tamamlandıktan sonra kataloğa şık bir görünüm kazandırmak için özel kesim çalışması gibi birçok işlem uygulanır. Ekstra işçilik gerektiren bu işlemler katalog basamağının son aşamasına daha iyi bir görünüm elde etmek açısından önemli bir aşamadır. Tasarlanan kataloglar firma açısından önemi büyük olduğundan istek ve taleplere cevap verecek niteliklerde olmalıdır. Kataloglar firmaları yansıttığı için içerik hazırlarken her şeyin birbiriyle doğru orantılı olması gerekir. Bunlara bağlı olarak İçinde bulunduğumuz sektörün daha fazla reklam olanaklarından yararlanması istiyorsanız İyi bir katalog tasarımı oluşturmak müşteriye doğru bilgiler geçirerek adınızı duyurabilirsiniz. Katalog tasarımların hazırlanma sıralaması şu şekildedir; kapak tasarımı, iç sayfa tasarımı, içerikler, iç montajı, kontrol aşamaları, baskı aşamaları gibi birçok kontrol noktası bulunur.


Dergi Basımı

Dergiler belli aralıklarla piyasaya sürülen yayınlardır. Kategori olarak birçok çeşitlere ayrılır. Ekonomi, magazin, spor, siyaset gibi birçok farklı konuları ele alarak okuyucularla buluşur. İçerik olarak konusuna göre değişiklik gösterebilirler. Dergi tasarımında sektörel olarak farklılıklar olsa da bazı konularda değişmez özellikleri bulunur.


Dergi Basımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Görsel olarak bir bütünlük oluşturması içerik ve metin konularının da doğru orantılı olması gerekir. Organizasyonu iyi yapılmalı ve okuyan kişilerin kolaylıkla okuyabilmesi için özenli hazırlanması gerekir. Gazete basımına göre dergiler daha fazla sayfada olduğundan dolayı ilk sayfaya içindekiler kısmı eklenerek okuyucuların istedikleri bölüme kolay ulaşması sağlanmalıdır. Bazı noktalarda dergi basımında maliyet olarak sayfa sayısı arttığında değişiklik gösterebilir.


Tasarıma başlamadan önce düzgün bir şekilde hazırlık yapılmalı ve aşamalar planlanmalıdır. Nasıl ebatta olacağı, hangi türde kâğıt kullanılacağı, sayfa sayısı, numara, kenar boşlukları gibi birçok ayrıntısı vardır. Sayfalarda oluşturulacak başlıklar ana başlık ve alt başlıklar görselleri nasıl kullanılacağı, zemin renginin belirlenmesi gibi birtakım düzenlemeleri bulunur. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta tüm içeriklerin görsel basın ile doğru orantılı bir şekilde hazırlanmasıdır. Basılacak derginin hedef kitlesinin belirlenmesi ve buna orantılı olarak bir içerik hazırlanması gereklidir. Sayfa düzeni ile metin yazılarının stilleri okuyucunun sıkılmadan kolay bir şekilde okuyabilmesi ve anlayabilmesi için iyi bir vurgulama ve düzen yapılması gerekir. Tasarımı oluşturan yazılar, fotoğraflar, tablolar, renkler, vektörel çizimler gibi ana etkenler bulunmaktadır. Dergi mizanpajı yaparken yazı karakteri, resimlerin nereye konulacağı ve oranlarına dikkat edilmesi gerekir.


Planlama, İmla kuralları, görsellik, orantı gibi maddeleri dikkate alarak iyi bir dergi elde edebiliriz. Kolay ve rahat okunabilecek yazı fontları kullanarak dergi basımında iyi bir iş çıkarmak mümkün hale gelir. Bloklama dediğimiz olay mizanpajın görsel kalitesi için dikkate alınması gereken bir özelliktir. Yazıların kalınlıkları, harf ve satır boşlukları da dergi konseptine göre hazırlanması gereken detaylardır. Dergi basımına dikkat edilmesi gereken noktaları baz alarak, görsel ve metin uyumu sağlanarak, hedef kitlesi belirlenerek bilir kişilerce hazırlanırsa bir o kadar da güzel sonuçlar elde etmiş oluruz.