Küçük işletmeler, büyük bir okyanusta köpek balıklarına doğru yüzen insanlar gibidir. Büyük çaplı ve rekabet etmesi zor olan firmalar arasından sıyrılıp kendine bir isim edinmek hiç de kolay bir iş değildir. Adını duyurmak deyinde akla ilk gelen konu reklam oluyor. Ancak küçük işletmelerin büyük reklam bütçeleri olmayabiliyor. Bütçeye uygun reklam yapıp firma adını daha fazla müşteriye ulaştırmanın yolu dijital baskıdan geçer. Dijital baskı yoluyla hazırlanan promosyon malzemeleri, iş saatlerinizin dışında bile sizin tanıtımınızı yapmaya devam eder.  

Küçük İşletmelerin Faydalanabileceği Dijital Baskı Ürünleri

 

Dijital baskı ile hazırlanmış promosyon ürünleri sayesinde küçük bir işletme bile müşteri portföyünü genişletme olanağını bulabilir. İşletmeyi bir adım önce çıkarmaya ve tanınırlık kazandırmaya yarayacak ürünlerden bazıları:

Katalog

 

Katalog bir firmanın olmazsa olmazıdır. Ürün tanıtımını yapabileceği, iletişim bilgilerini, varsa fiyat listesini içeren detaylı bir katalog reklam dünyasında makromarketing aracı olarak kabul edilir. Çevrimdışı durumdayken bile işletmenin tanıtımını yapmaya devam eder. 

Katalog basımında da dikkat edilecek bazı noktalar vardır:

  • Marka kimliğini açık bir şekilde yansıtacak, firma logosu içeren bir katalog olmalıdır
  • Firmanın popüler ve müşteri çekmesi beklenen ürünleri, kaliteli resimler ve ürün bilgileri ile katalogda yer almalıdır
  • Fiyat listesi mutlaka olması gerekmez, ancak bazı firmalar eklemeyi tercih edebilir
  • İletişim bilgileri içeren kataloglar, ilgili müşterilerin size ulaşmasını kolaylaştırır. 

Promosyon Ürünleri

 

Katalog dışında dijital baskı ile hazırlatabileceğiniz ürünler özel günlerde müşterilerinize vermek üzere hazırlanacak ajanda, not defteri, kalem, bardak, dosya, mousepad, zarf, antetli kağıt gibi ürünler olabilir. Bunlar bütçeye göre çeşitlendirilebilir veya sınırlanabilir. Daha geniş bütçeniz varsa, memory stick gibi ürünler de ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize ve bütçenize kalmış bir konudur. Tabii ki bu ürünlerde önemli nokta, yine firma logonuzu ve isteğe bağlı olarak iletişim bilgileri içermeleridir. Kaliteli bir dijital baskı ile her tür ürünün üzerine arzu edilen bilgiler basılabilir. 

Ayrıca küçük işletmelerin promosyon amaçlı dijital baskı yaptırmadan önce yapması gereken bazı araştırmalar da vardır. Bunlar:

Hedef Belirlemek

 

Hangi kitleye ulaşmak istediğinizi tespit edip o hedefe odaklı promosyon ürünlerine yönelmeniz size zaman ve paradan tasarruf ettirir.

Talep Araştırması

 

İnternette detaylı bir araştırma yapıp, hedef kitlenizin neleri araştırdığını, hangi ürünlere en çok talep olduğunu araştırmanız da, doğru dijital ürünleri seçmeniz açısından büyük önem taşır. Bu konularda dijital baskı yapacağınız yerler de size danışmanlık yapıp yönlendirebilir. Birçok müşteri ile çalıştıklarından piyasadaki arz talep oranına da hakimdirler.

Küçük işletmeler için dijital baskı vazgeçilmez bir promosyon desteği anlamına gelir. Firmasını geliştirmek ve daha büyük pazarlara ulaşmak için her işletme dijital baskı ürünleri arasından kendi işine uygun olabilecekleri seçip kullanmalıdır. Geçmişten günümüze önem verilmiş bu promosyon şeklini yabana atmamak gerekir. 

Sizler de işletmeniz için dijital baskı ürünlerini edinmek isterseniz https://www.basyolla.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.